Dobrodošli

Ko se združi zdrav način domače peke in butičnost, nastane kruharna Kisli pek.

Pri nas industrijska izdelava kruha ne obstaja. Tako kot industrijski kvas ne. Za droži skrbimo vsak dan in jih skrbno negujemo, da rastejo, dihajo,… da živijo. Naselimo jih v najboljše moke pridelane v Sloveniji.

Prav vsak ročno oblikovan in zato unikaten hlebček kruha zajema naslednje sestavine: moka, voda, sol in to je to, to je vse.
Namesto konzervansov, barvil, stabilizatorjev in drugih aditivov, raje posežemo po semenih, oreščkih, sadju ali zeliščih. Takšnega kruha se, vsaj zaenkrat še, ne da dobit v klasični trgovini.

Naši izdelki vzhajajo s pomočjo droži. Droži so nastavek, ki so ga v starih časih uporabljali kot nadomestilo kvasu.
S strokovnimi besedami, je to: preprosta zmes moke in vode, ki vzhaja kruh zaradi mikroorganizmov, mlečnokislinskih bakterij in divjih kvasovk.
Daljša fermentacija pomaga pri razkroju glutena kar pomeni, da nas takšen kruh ne “napihne” pač pa je lažje prebavljiv. Iz tako pripravljenega kruha pridobimo več mineralov in hranil.