O nas

Nikoli ni prepozno, da postaneš to, kar si želiš biti. 

Naša zgodba se prične z Aljaževim trdim delom kot profesionalni kuhar in njegovo željo po odkrivanju in raziskovanju kulinarike. To ga je pripeljalo do spoznanja, da je kruh, ki načeloma služi le kot priloga vrhunskim krožnikom, v resnici veliko več kot le to. Vso raziskovanje in odkrivanje ga je pripeljalo do tega, da je zamenjal svojo kuharsko uniformo za pomokan predpasnik in se podal na povsem novo življenjsko pot. Začela se je pisati zgodba o družinskem podjetju Kisli pek.

Zakaj Kisli pek? Ker pečemo s kislim nastavkom – drožmi. Pek drugače ni nič kaj kisel. (:

“Preden smo štartali z kruharno, se je doma, najprej v domači pečici nato pa tudi v prvi, malo večji peči speklo par 100 hlebcev kruha in peciva, ki sva ga z ženo Pio, kar nekaj tednov razvažala po Sevnici. Po “treningu” je vse nekako samo od sebe vodilo v idejo o dejanski kruharni. Še zdaj se spomnim najinih prvih pogovorov o pekarni, morebitni novi rutini in zaključka: “Pa dejmo probat!”. Tako se je v mesecu maju 2020 rodila kruharna.”