Pekovski izdelki izpod rok Aljaža Novšaka.
Ko se ustavite pri nas, vas z velikim nasmeškom najprej pozdravi Nina, ki poskrbi, da ne odidete praznih rok. V notranjosti kruharne pa pod budnim očesom Aljaža vsak dan nastajajo sveži pekovski izdelki. Ti so pripravljeni z ogromno mero ljubezni do živega, kar se odraža na vaših brbončicah. Tu se še posebej zazna Aljaževa velika prednost – kuharija, saj ne more iz svoje kože in vsakemu izdelku doda piko na i.
Vse sestavine v naši kruharni so skrbno izbrane, večina teh je slovenskih, tudi lokalnih.
Nasvet:
Če ti slučajno do naslednjega dne ostane kakšen kos kruha ali peciva, ga popeči v opekaču/ponvici in pusti se presenetit ponovni svežini. Brez skrbi izdelek tudi zamrzneš.
Drožasti kruhi, ki jih pečemo za vas:
- Lokal’c (klasika)
- Pirav’c (bolj zdrava alternativa)
- Ajdov’c z orehi (res dober)
- Rženko (100% ržen, delček bele moke le v drožeh)
- Namazov’c (za namazat in za zmazat)
- Fokača (s sezonsko oblogo)
- Bageta (kdo jih ne obožuje?)
Drožasto sladko in slano pecivo:
- Cimerolce s kremnim sirom (te so že slavne)
- Buhtli (z domačo marmelado)
- Čokobetke (s čokoladnimi koščki, itak)
- Čokoladna babka (tudi z dodatkom malin, jagod)
- Rustikalka (za hrustljav prigrizek)
- Sirovka (ni je boljše)
- Burger bombetke (to poletje jih najdeš tudi v Beach Bar Tochka)
- Testo za pico (brez industrijskega kvasa, tako kot vsi ostali izdelki)
“Kdor pozna Aljaža, dobro ve, da ves čas razmišlja o čem novem in tudi redno osvežuje svojo ponudbo v kruharni. Določene artikle oblikuje tudi glede na to, kaj nam v tistem trenutku ponuja narava. Se splača vsake toliko priti naokoli in preverit kaj je novega.”